Guvernul a adoptat, joi, măsura care se aplică deja la călătoriile în Uniunea Europeană: Certificatul COVID-19 la intrarea în România, valabil doar cu doza booster dacă au trecut 9 luni de la doza 2 / În lipsa acestuia, admis test PCR


Guvernul a adoptat, joi, măsura care se aplică deja la călătoriile în Uniunea Europeană, potrivit căreia certificatul de vaccinare COVID-19 este valabil la intrarea în România doar cu doza booster, dacă au trecut mai mult de nouă luni de la schema de vaccinare cu două doze. În lipsa acestuia este valabil și cu un test PCR negativ sau cu dovada trecerii prin boală.

Guvernul a transpus, joi, această măsură, valabilă la intrarea în România.

  • “Se transpune și în România această regulă, valabilă pentru călătoriile în UE.
  • Certificatul de vaccinare este recunoscut doar după efectuarea dozei booster, dacă de la încheierea schemei de vaccinare au trecut mai mult de 270 de zile”, a precizat secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu, menționând că decizia a fost luată pentru a avea o regulă uniformă în Uniunea Europeană.

Cei care au schemă completă de vaccinare și nu au trecut mai mult de 270 de zile de la doza a doua, atunci certificatul este valid. Dacă au trecut mai mult de 270 de zile (9 luni) de la doza a doua a vaccinului anti-COVId, atunci este necesară doza booster.

Secretarul de stat a subliniat că regula este valabilă numai în privința călătoriilor în UE, la intrarea în țară, și nu se aplică pe plan intern.

În lipsa dozei booster, la intrarea în țară poate fi prezentat un test negativ COVID sau dovada trecerii prin boală.

Sursă foto: unsplash.com
PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed