GRAFIC: Top 50 cele mai vizitate site-uri web din lume


Estimările variază, dar în 2023 vor exista peste două miliarde de site-uri web.Dacă ar fi să clasificăm toate aceste site-uri web în funcție de numărul de trafic, am vedea o distribuție clasică de tip lege a puterii. La capătul inferior, marea majoritate a acestor site-uri web ar fi inactive, primind un trafic redus sau chiar inexistent. La capătul superior al clasamentului, însă, o mână de site-uri web primesc partea leului din traficul de internet.Graficul de mai jos, care utilizează date de la SimilarWeb, analizează cele 50 de site-uri web care se află în prezent în vârful clasamentului.

Care sunt site-urile care primesc cel mai mult trafic?

Pe primul loc în topul celor mai vizitate site-uri web din lume se află, desigur, Google. Cu peste 3,5 miliarde de căutări pe zi, Google și-a consolidat poziția de sursă principală de informații pe internet. Dar dominația Google nu se oprește aici. Compania deține, de asemenea, YouTube, al doilea cel mai popular site web din lume. Împreună, Google și YouTube au mai mult trafic decât următoarele 48 de site-uri web la un loc.

Puterea YouTube, în special, nu este uneori pe deplin înțeleasă. Platforma video este al doilea cel mai mare motor de căutare din lume, după Google. De asemenea, YouTube are a doua cea mai mare durată de vizitare din acest top 50. (Primul loc este ocupat de site-ul chinezesc de partajare video, Bilibili).

Dar Google și YouTube nu sunt singurii jucători mari de pe internet. Printre alte site-uri web aflate în clasamentul primelor 50 se numără giganții social media Facebook, Instagram și TikTok. În special, TikTok a cunoscut o creștere a popularității în ultimii ani și este acum una dintre cele mai populare platforme de socializare din lume.

Clasamentul complet îl puteți vizualiza AICI

Geografia celor mai vizitate 50 de site-uri web

Statele Unite sunt în continuare sediul multora dintre cele mai mari site-uri web din lume, ocupând 30 de locuri în acest clasament. Dintre aceste 30 de site-uri web, jumătate sunt operate de companii Big Tech, precum Microsoft, Amazon, Alphabet, Meta și Netflix.

Rusia, China, Japonia și Coreea de Sud completează primele cinci locuri.

Top 50 Websites by country

Lucrurile devin interesante în categoria “altele”, care include șase site-uri web. Două locuri sunt ocupate de Aaj Tak și Globo, care sunt publicații media mari din India și, respectiv, Brazilia.

Celelalte patru site-uri web rămase – XVideos, PornHub, XHamster și XNXX – sunt specializate în conținut pentru adulți și se află în diferite țări. Acestea sunt adesea denumite “site-uri tub”, deoarece sunt construite după modelul YouTube.

Realsrv, singurul site pentru adulți din top 50 situat în SUA, este interesant de aprofundat, de asemenea, deoarece este departe de a fi un nume cunoscut. În esență, site-ul susține eforturile publicitare prin redirecționarea utilizatorilor de la conținutul pe care îl vizionau către o altă pagină (în general, conținut premium pentru adulți). Aceasta este una dintre modalitățile cheie prin care site-urile pentru adulți obțin venituri.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursă foto: visualcapitalist.com

 

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed