Gigantul chimic german BASF avertizează asupra „prăbușirii totale” în cazul în care aprovizionarea rusă cu gaz se va întrerupe


CEO-ul multinaționalei germane BASF SE, cel mai mare producător de produse chimice din lume, a avertizat că reducerea sau întreruperea importurilor de energie din Rusia ar pune în pericol existența companiilor energetice mici și mijlocii și, probabil, ar duce Germania în cea mai „catastrofală” criză economică, de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, potrivit zerohedge.com.

Directorul general al companiei, Martin Brudermuller, a declarat aceste cuvinte într-un interviu acordat ziarul Frankfurter Allgemeine, oferind un „avertisment timpuriu” industriilor și populației cu privire la posibile întreruperi de gaze naturale, deoarece Rusia pare pregătită să respecte cu fermitate recenta declarație a lui Putin că „ţările neprietenoase” trebuie să deconteze plățile pentru energie în ruble.

Potrivit Bloomberg, Martin Brudermuller a spus că, deși „Germania ar putea fi independentă de gazul rusesc în patru până la cinci ani”, „importurile de GNL nu pot fi crescute suficient de rapid pentru a înlocui toate fluxurile de gaze rusești pe termen scurt”.

Brudermuller a spus: „Nu este suficient să reducem cu toții încălzirea cu 2 grade acum”, având în vedere că „Rusia acoperă 55% din consumul german de gaze naturale”. El a subliniat că, dacă gazul rusesc ar dispărea peste noapte, “multe lucruri s-ar prăbuși aici” – în condițiile în care “am avea niveluri ridicate de șomaj, iar multe companii ar da faliment. Acest lucru ar duce la pagube ireversibile”.

El a continuat: „Acest lucru ar putea aduce economia germană în cea mai gravă criză de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial și ar putea distruge prosperitatea noastră. Pentru multe companii mici și mijlocii, în special, ar putea însemna sfârșitul. Nu putem risca asta!”

Avertismentul lui Brudermuller despre dezastrul viitor în cazul în care gazul rusesc este oprit a venit ca răspuns la întrebarea dacă este posibil ca Germania să se abandoneze energia rusă.

Afirmând că această problemă nu este „alb-negru” – și că economia germană se află în pragul catastrofei, CEO-ul BASF a spus că, dacă acest impas va continua să se intensifice, „va deschide ochii multora din ambele părți”.

 

 

 

Sursă foto: mannheimer-morgen.de

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed