Germania devine prima țară europeană în care pot circula mașinile cu telecomandă


Mașinile cu conducere autonomă, care vă vor duce la destinație, indiferent de drumul și condițiile drumului, nu fac parte din viitorul apropiat. Cu toate acestea, o companie a început să testeze mașini fără șofer care au fost aprobate pentru utilizare pe drumurile germane.

Acest program pilot va fi urmat de lansarea unei flote ca parte a unui serviciu de ride sharing, în care fiecare mașină este condusă de la distanță folosind posturi de conducere și ecrane asemănătoare jocurilor video.

Mașinile cu conducere autonomă, adică mașinile echipate cu sisteme pentru a se conduce singure, nu mai sunt o noutate, dar tehnologia care permite conducerea complet autonomă este încă departe.

Tehnologia este împărțită în cinci niveluri de autonomie și, în ciuda investițiilor de 100 de miliarde de dolari în industria auto, autonomia de nivel 5 nu este încă disponibilă – indiferent de ceea ce îți spune Tesla. În ciuda acestui fapt, Vay susține că a venit cu un pas intermediar, și anume mașini cu telecomandă.

Conceptul este simplu: mașinile sunt controlate de la distanță din posturi de conducere asemănătoare cu „rig-urile” folosite de oamenii care practică sim racing, adică pilotajul sportiv în simulatoare auto pe computere sau console. Diferența este că șoferii Vay nu circulă foarte repede și, mai mult, comenzile pe care le execută de la distanță se traduc în mișcări ale vehiculelor pe șosea, la mulți kilometri depărtare.

 

Sursă foto: Wall-street.ro

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed