Germania a anunțat că va întrerupe trei din cele șase centrale nuclare rămase în funcțiune în țară, în cadrul strategiei de renunțare la energia atomică


Guvernul a decis să urgenteze eliminare treptată la energia nucleară, după ce în urmă cu 10 ani, un cutremur și un tsunami au distrus centrala de coastră din Fukushima din Japonia, având ca urmare  topirea reactorului, fiind cel mai mare dezastru nuclear din lume după cel de la Cernobîl, care a avut loc în urmă cu 25 de ani.

După aproape trei decenii și jumătate de funcționare,  vor fi oprite vineri reactoarele Brokdorf, Grohnde și Gundremmingen C, conduse de companiile de utilități E.ON și RWE.

Urmează ca până la sfărșitul anului 2022 să fie oprite și ultimele centrale nucleare, și anume Isar 2, Emsland și Neckarwestheim II. Eliminarea treptată a unei energii considerată de unele părți curată și ieftină este un pas ireversibil pentru cea mai mare economie a Europei, care prezintă obiective climatice ambițioase, având ca și consecință prețuri în creștere la energie.

Sursă foto: politico.eu

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed