Gazprom a redus vineri fluxul de gaze prin Ucraina


Compania Gazprom din Rusia a redus fluxul de gaze prin Ucraina prin punctul de intrare Sudzha pe 13 mai la 60,8 milioane de metri cubi (mcm) de la 65,7 milioane de metri cubi anunțați anterior, au arătat vineri datele operatorului de conducte din Ucraina, scrie Reuters.

Operatorul de stat a declarat mai devreme că Gazprom a rezervat joi o capacitate de 53,45 milioane de metri cubi prin Sudzha.

Gigantul energetic rus Gazprom a anunțat joi că nu va mai putea exporta gaze prin Polonia prin conducta Yamal-Europa, după ce Moscova a impus sancțiuni împotriva firmei care deține secțiunea poloneză a conductei, scrie Reuters.

„A fost implementată o interdicție a tranzacțiilor și plăților către entitățile sancționate”, a spus Gazprom într-un comunicat. „Pentru Gazprom, aceasta înseamnă interzicerea utilizării unei conducte de gaz deținută de EuRoPol GAZ pentru a transporta gazul rusesc prin Polonia.”

Reamintim că statul german a preluat controlul Gazprom Germania și a altor companii controlate de această compania.

Drept urmare, miercuri, Moscova a anunțat că a impus miercuri sancțiuni proprietarului polonez a conductei Yamal care transportă gaz rusesc în Europa, precum și fostei unități germane a producătorului rus de gaze Gazprom, ale cărei filiale deservesc consumul de gaz al Europei.

Pe lista sancțiunilor celor 31 de companii din Europa se numără și România, fiind prezentă compania WIEE România, una dintre cele două firme agreate de gigantul rus Gazprom pentru a vinde gazele ruseşti în România. Însă compania urma să fie gestionată de statul german, în urma preluării de către acesta a Gazprom Germania.

 

 

 

Sursă foto: mold-street.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed