G7 Analizează Măsuri Contra Supraproducției Chineze


Grupul Celor Şapte (G7), format din cele mai bogate țări din lume, ia în considerare măsuri împotriva supraproducției industriale a Chinei, care a inundat piețele occidentale cu produse subvenționate vândute la prețuri foarte mici. Miniștrii de Finanțe din statele membre G7 s-au întâlnit sâmbătă la Stresa, Italia, pentru a discuta acest subiect și au inclus aceste preocupări într-un proiect de „comunicat final”, relatează AFP.

Oficialii G7 și-au exprimat îngrijorarea cu privire la politicile și practicile Chinei, considerate a fi în afara normelor pieței, și care afectează negativ muncitorii, industriile și rezistența economică a țărilor lor. Secretara americană a Trezoreriei, Janet Yellen, a solicitat G7 să formeze un front unit împotriva supraproducției industriale chineze, care generează dezechilibre macroeconomice și necesită răspunsuri coordonate din partea țărilor afectate.

Comisia Europeană (CE), participantă la summiturile G7 alături de Franța, Germania și Italia, se confruntă cu China, acuzând-o de distorsionarea pieței europene prin inundarea acesteia cu produse ieftine. În aprilie, CE a lansat o anchetă privind practicile comerciale neloiale ale producătorilor de eoliene subvenționați de Beijing, după anchete similare în sectoarele auto, feroviar și panouri solare. Aceste investigații ar putea duce la aplicarea unor sancțiuni vamale.

În replică, ministrul chinez al Comerțului, Wang Wentao, a acuzat CE de protecționism, afirmând că aceste anchete împotriva subvențiilor chineze sunt în detrimentul politicii verzi europene.

 

Sursă foto – pixabay.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed