Furnizori de gaze și electricitate din Marea Britanie încep să intre în faliment


Numărul furnizorilor de gaze și electricitate din Marea Britanie s-ar putea diminua cu trei sferturi în lunile următoare, urmând să rămână doar 10 astfel de companii energetice, după ce 9 și-au anunțat deja intrarea în faliment ca urmare a creșterii fulminante a prețurilor înregistrate în ultimul timp pe bursele europene.

Potrivit publicației de specialitate OilPrice, mai mulți mici furnizori, printre care și People’s Energy and Utility Point, Pfp Energy și Moneyplus Energy, și-au anunțat intrarea în faliment din cauza majorării prețurilor de achiziție a gazelor și energiei electrice.

Mai mult, cea de-a șasea cea mai mare companie energetică din Marea Britanie, Bulb, a efectuat recent o injecție urgentă de capital pentru a evita colapsul, solicitând consultanță de la banca de investiții Lazard.

Ultimele 2 companii care au anunțat părăsirea pieței de energie sunt Green și Avro.

Anunțul Green a venit la doar o zi după ce firma a anunțat că a angajat consultanți pentru a intra în insolvență. Furnizorul a declarat că “iese de pe piață din cauza faptului că guvernul nu a reușit să ofere niciun sprijin micilor furnizori de energie”, informează Sky News.

Guvernul britanic a anunțat că va menține actualul nivel de plafonare a prețurilor, care se ridică la un nivel de 1.277 de lire sterline pe lună în cazul unui consumator casnic.

Sursă foto: pexels.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed