Franța și România au semnat un acord de sprijinire a exportului de cereale ucrainene


România și Franța au semnat la Paris un acord în domeniul transporturilor, care va permite sprijinirea exportului de cereale ucrainene, informează Radio România.

„Franța va acorda sprijin României în vederea creșterii eficienței exportului de cereale ucrainene prin porturile Constanța, Galați și pe canalul Sulina, la echiparea mai bună a punctelor de frontieră terestră dintre România și Ucraina pentru a facilita transbordarea cerealelor, precum și la creșterea numărului de vagoane de marfă”, se afirmă în comunicat.

Se subliniază că România și Franța vor elabora „o strategie pe termen mediu pentru dezvoltarea coridoarelor care leagă România și Ucraina, inclusiv cele care traversează Republica Moldova”.

„Acest acord va permite Ucrainei să exporte mai multe cereale în Europa și în țările în curs de dezvoltare, în special în Marea Mediterană”, a declarat după semnarea documentului, ministrul delegat francez pentru transporturi, Clément Beaune.

Potrivit afirmaţiilor acestuia, mai mult de o treime din cerealele exportate de Ucraina ajung în țările în curs de dezvoltare.

 

 

 

 

Sursă foto: unsplash.com/

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed