Franța reduce consumul de lumină pe timpul nopții


In Paris, pe timpul nopții, lumina nu va mai fi aprinsă în clădirile de birouri și în magazine. Din decembrie, publicitatea stradală va fi interzisă, conform rfi.ro

Mai multe municipalități și diverse comune au decis să stingă lumina stradală pe timpul nopții.

,,Este un consum important, undeva la 32% din factura administrațiilor locale și 9% din consumul total de electricitate din Franța. Deci, vorbim de un consum important. Acum, teama resimțită de unii localnici a și dus la o ezitare din partea aleșilor locali de a recurge la o astfel de măsură. Fiecare edil mizează pe o acceptabilitate colectivă. Căci, de altfel pentru a consolida securitatea localităților a fost introdus iluminatul public. Dar, studiile arată că în localitățile în care s-a trecut deja la o diminuare a iluminatului public, nu se înregistrează nici mai multe accidente și nici mai multe infracțiuni. Ce este drept, oricând se poate recurge la un iluminat inteligent a zonelor care sunt ceva mai sensibile în ceea ce privește securitatea”, a declarat Maud Lelièvre, reprezentanta Asociației ,,Les Eco Maires”.

Asociațiile care se ocupă cu securitatea rutieră contestă planul de sobrietate energetică, spunând că 30% din accidentele rutiere soldate cu decese au loc în lunile noimebrie și ianuarie.

 

 

Sursă foto: Unsplash

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed