Fondul Proprietatea a vândut 4% din OMV Petrom, pentru 978,25 milioane de lei; FP rămâne cu 2,98% din SNP


Fondul Proprietatea a vândut 4% din OMV Petrom, pentru 978,25 milioane de lei, ca urmare a finalizarii ofertei de plasament privat accelerat demarate în 10 ianuarie 2022, se arată într-un raport transmis Bursei de Valori București.

Franklin Templeton International Services S.A R.L., in calitate de administrator de fond de investitii alternative (“FTIS”) al Fondul Proprietatea S.A (“Fondul”/ “Fondul Proprietatea”), in continuarea anuntului de lansare publicat in data de 19 ianuarie 2022, anunta acordul de a vinde un numar de 2.275.000.000 actiuni ordinare, incluzand si exercitarea in proportie de 50% a optiunii de crestere a ofertei (in limba engleza “upsize option”) detinute de Fond in OMV Petrom S.A. („Petrom”), urmare a finalizarii ofertei de plasament privat accelerat („Tranzactia”), arată raportul.

Pretul de vanzare al actiunilor a fost stabilit la 0,43 RON/actiune. Cotația este cu 8,51% sub închiderea de ieri.

Veniturile brute rezultate din Tranzactie se ridica la 978.250.000 RON si vor fi utilizate pentru implementarea Mecanismului de Control al Discount-ului Fondului, prin finantarea programului de rascumparare, astfel cum a fost aprobat de actionarii Fondului, si plata potentialelor dividende catre actionarii Fondului, in absenta unor conditii sau circumstante exceptionale de piata si sub rezerva oricaror restrictii impuse de reglementarile legale sau fiscale din Romania si a aprobarii actionarilor.

Petrom nu va incasa nicio suma de bani ca urmare a Tranzactiei.

Sub rezerva decontarii cu succes a Tranzactiei, participatia ramasa a Fondului in Petrom este de 1.688.548.078 actiuni, reprezentand 2,98% din capitalul social al Petrom.

Erste Group Bank AG si SSIF Swiss Capital S.A. au actionat in calitate de Joint Global Coordinators si Joint Bookrunners, iar Banca Comerciala Romana S.A. si Auerbach Grayson and Company LLC au actionat in calitate de Joint Bookrunners in cadrul Tranzactiei.

În septembrie 2020,  Fondul Proprietatea a vândut un pachet de 3% din Petrom pentru 561 milioane lei.

Ieri, acțiunile SNP Petrom au scăzut cu 3,19%, la 0,47 lei/unitate.

Sursă foto: Facekook BVB

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed