Fondul de private equity Integral Venture Partners investeşte în cele cinci clinici ale rețelei Medima Health


Integral Venture Partners, un fond de private equity și growth equity axat pe Europa Centrală și de Est, investește în Medima Health, o rețea națională de clinici medicale, specializată în imagistică și radiologie, alături de actualul acționar majoritar Morphosis Capital Fund I, un fond de growth equity. Tranzacția cuprinde o infuzie de capital pentru a accelera extinderea rețelei Medima și o achiziție directă de acțiuni care facilitează un exit parțial pentru Morphosis.

„Ultimii doi ani au reprezentat o perioadă de dezvoltare accelerată pentru Medima. Operațiunile Medima au câștigat o credibilitate extraordinară pe piață, determinată de inovațiile revoluționare și de expertiza medicală în domeniul radiologiei oncologice și, ca urmare, am devenit rapid cel mai de încredere partener al medicilor din întreaga țară. Suntem entuziasmați de perspectiva de a continua să ne dezvoltăm viziunea de a crea unul dintre cele mai influente grupuri de radiologie axate pe pacienții oncologici din țară, având un impact pozitiv asupra vieții românilor”, a declarat profesorul Dr. Gheorghe Iana, coacționar și Director Medical al Medima.

Medima Health este o rețea specializată în imagistică complexă prin scanare RMN, CT și PET-CT, diagnostic oncologic și teleradiologie. Echipa Medima este alcătuită din unii dintre cei mai experimentați medici radiologi din România, fiind condusă de Prof. Dr. Gheorghe Iana, un reputat radiolog român, care îndeplinește și funcția de director medical al rețelei. Compania operează nouă clinici moderne în București, Alba Iulia, Brăila, Buzău, Călărași și Sibiu. În plus, Medima va inaugura în curând în Târgu Mureș primul centru integrat de oncologie și radiologie, furnizând pacienților acces la un ciclotron, care oferă unele dintre cele mai avansate metode de diagnosticare din domeniul oncologic.

„Când am investit în Medima, compania avea o singură clinică operațională; iar doi ani mai târziu, pregătim lansarea celei de-a zecea clinici. Încă din 2020, am crezut în viziunea medicală a profesorului Iana, precum și în proiectul de management al lui Vlad Ardeleanu. Astăzi, reiterăm angajamentul nostru de a fi alături de ei pe măsură ce ne dezvoltăm în continuare, din poziția de acționar semnificativ. Anunțul de astăzi este, de asemenea, important pentru noi, deoarece marchează primul exit parțial al Morphosis Capital. Așadar, suntem mulțumiți de performanța de până acum și ne bucurăm să rămânem implicați și să conducem următoarea etapă de creștere și extindere a Medima, alături de profesorul Iana, Vlad și echipa Integral”, a afirmat Andrei Gemeneanu, Managing Partner al Morphosis.

Morphosis Capital a investit în Medima în septembrie 2020. Cu noul capital obținut de la Integral, Medima își propune să își dubleze rețeaua din România pe termen mediu, concentrându-se pe expansiunea organică, precum și pe fuziuni și achiziții.

Tranzacția a fost facilitată de firmele de avocatură Schoenherr, care a asistat Morphosis Capital, și RTPR, care a asistat Integral Venture Partners. Valoarea tranzacției nu a fost dezvăluită. Tranzacția este prima investiție a Integral în România. Tranzacția nu este supusă niciunei aprobări de reglementare.

 

 

 

 

 

 

Sursă foto:  Facebook

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed