Fondul de investiții Stage Capital, susținut de Deutsche Bank și Goldman Sachs, a ieșit de pe piața românească


Fondul britanic Stage Capital, susținut de investitori precum Deutsche Bank și Goldman Sachs, a ieșit de pe piața românească după ce a vândut unicul său activ imobiliar, deținut în Arad încă din 2008, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Stage Capital s-a format în 2016 prin preluarea portofoliului de aproape 300 de milioane de euro deținut de NGBI Private Equity, brațul european de investiții al National Bank of Greece. Tranzacția a fost susținută de fonduri administrate de Deutsche Bank Private Equity și Goldman Sachs Asset Management și a inclus proiectul logistic Arad Business Park din România.

NGBI cumpărase parcul din Arad în august 2008, când genera venituri de la chiriași din industria ușoară. Proiectul, cu o suprafață de peste 42.000 de metri pătrați, a fost realizat prin transformarea în parc de afaceri a unor hale ce au aparținut Uzinei Textile Arad (UTA) din nordul orașului.

După 13 ani, Stage Capital a decis să vândă proprietatea unei companii din grupul Alpha Bank, iar, recent, a ajuns în portofoliul dezvoltatorului de parcuri logistice WDP într-o tranzacție estimată la circa 20 de milioane de euro.

 

 

 

Sursă foto: Stage Capital

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed