Politicile publice au început și s-au sfârșit cu întreprinderile mici și mijlocii, a declarat președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), Florin Jianu, luni, pe B1 TV, acolo unde a vorbit despre noile măsuri fiscale adoptate de Guvern.
Președintele CNIPMMR a explicat că IMM-urile ar fi preferat o abordare mult mai simplă.
„Deși IMM-urile ar fi preferat o abordare mult mai simplă, din păcate, Guvernul nu a luat în seamă propunerile noastre. Ce vreau să spun cu această «abordare mai simplă» – din chestionarul pe care noi le-am realizat săptămâna trecută a rezultat faptul că, atenție, microîntreprinderile ar fi preferat să plătească un procent de 3% din venituri ca impozit decât să vină Guvernul cu aceste modificări, care înseamnă obligativitatea unui angajat, unele domenii sub intră incidența impozitului pe venit, altele nu intră, partajarea contractelor și plata contribuțiilor la nivelul 8 ore ș.a.m.d”, spune Florin Jianu.
El spune că abordarea aleasă de Guvern „mai mult încurcă mediul de afaceri”.
„Ceea ce spunem noi și spun în general întreprinzătorii e că mai degrabă venim cu o abordare unitară, simplă, echitabilă pentru toată lumea, decât să venim cu astfel de abordări care mai mult încurcă mediul de afaceri”, a adăugat Florin Jianu.
„Pentru că am văzut că dumneavostră în introducerea dumneavoastră ați menționat faptul că, din păcate, «beneficiarii» modificărilor Codului fiscal sunt numai întreprinderile mici și mijlocii, în realitate așa e, deși noi am statutat un principiu care spune „de la mare la mic”, adică să începem cu reforma statului pentru că el e cel mai mare stakeholder din economie, după care să continuăm cu companiile mari, unele dintre ele care au făcut profituri extraordinare în această perioadă de criză, și după care să ajungem la întreprinderile mici și mijlocii. Din păcate, politicile publice au început și s-au sfârșit cu întreprinderile mici și mijlocii”, a mai spus președintele CNIPMMR.
Sursă foto: Florin Jianu | Facebook