Firmele europene din China își regândesc strategiile de funcționare


Firmele europene prezente în China își reevaluează planurile de piață după ce controalele Covid din acest an au izolat și mai mult țara de restul lumii, a declarat Joerg Wuttke, președintele Camerei de Comerț a Uniunii Europene în China.

Politica strictă a Chinei privind Covid a restricționat călătoriile internaționale, precum și activitatea de afaceri – în special după un blocaj de două luni în acest an în Shanghai.

Măsurile dure din ultimii doi ani au ajutat inițial China să se recupereze mai repede din șocul pandemiei în comparație cu alte țări. Dar politica contrastează din ce în ce mai mult cu o lume care relaxează din ce în ce mai mult multe restricții Covid.

Pentru întreprinderile europene, “vorbim despre o reajustare completă a viziunii noastre asupra Chinei în ultimele șase luni”, a declarat Wuttke reporterilor în cadrul unei ședințe de informare pentru documentul anual al Camerei privind poziția față de China, publicat miercuri.

Investițiile străine directe din UE în China au scăzut cu 11,8% în 2020 față de anul precedent, potrivit documentului de poziție al camerei. Nu au fost disponibile cifre mai recente.

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed