Filiala rusă a Google a depus cererea de intrare în faliment


Filiala rusă a Google, divizie a grupului Alphabet, a depus o declaraţie de intrare în faliment, potrivit agenţiei ruse de presă Interfax, care a citat declaraţiile juridice publicate online, transmite Reuters.

Filiala a anunţat în luna mai că intenţionează să depună declaraţia de faliment, după ce autorităţile i-au confiscat contul bancar, făcând imposibilă plata personalului şi a vânzătorilor.

”Sechestrarea de către autorităţile ruse a contului bancar al Google Rusia a făcut imposibilă funcţionarea biroului nostru din Rusia… Prin urmare, Google Rusia a depus faliment. Oamenii din Rusia se bazează pe serviciile noastre… şi vom continua să păstrăm disponibile servicii gratuite precum Căutare, YouTube, Gmail, Maps, Android şi Play”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei.

Rusia a restricţionat accesul la reţelele sociale emblematice Twitter, Facebook şi Instagram, ultimele două deţinute de Meta Platforms.

Google şi serviciul său de găzduire video YouTube, deşi sub presiune, rămân disponibile pentru moment.

Moscova se opune în special tratamentului aplicat de YouTube presei ruse, care a fost blocată. Însă Anton Gorelkin, şef adjunct al comitetului pentru politica informaţională al Dumei de Stat, a declarat că compania americană nu riscă încă să fie blocată.

 

 

Sursă foto: economictimes.indiatimes.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed