Fără Boeing și Airbus în Rusia


Industria aviatică rusă va avea ca obiectiv autonomia față de Occident, folosind piese construite la nivel local pentru a produce 1.000 de avioane de linie până în 2030 și a pune capăt dependenței de Boeing și Airbus, a declarat autoritatea de stat Rostec.

Remarcile Rostec, o vastă corporație de stat condusă de un aliat apropiat al președintelui Vladimir Putin, care include singurul producător de avioane civile din Rusia, reprezintă cel mai puternic indiciu de până acum că sectorul aviatic al țării vede confruntarea cu Occidentul ca pe o schismă permanentă.

Impunerea de către Occident a celor mai severe sancțiuni din istoria modernă, după ce Moscova a trimis mii de trupe în Ucraina, a forțat cea mai mare schimbare în economia Rusiei de la prăbușirea Uniunii Sovietice între 1989 și 1991.

Ipotezele postsovietice din sectorul aviației au fost date peste cap: avioanele străine, în principal de la Boeing și Airbus, reprezintă 95% din traficul de pasageri, dar sancțiunile înseamnă că nu există piese de schimb – și nici o perspectivă de a avea.

 

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed