Falimentul City Insurance: Conducerea ASF chemată în Parlament


Conducerea Au­to­rității de Supraveghere Financiară (ASF) a fost chemată în Comisia Economică a Senatului pentru a da explicații despre modul în care compania de asigurări City Insurance, liderul pieței, a ajuns în pragul falimentului.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis vineri retragerea autorizației de funcționare a City Insurance, constatarea stării de insolvență și a anunțat că va cere oficial în instanță declanșarea procedurii falimentului. Decizia a fost luată după ce compania nu a virat banii necesari unei majorări de capital impuse de lege.

O decizie a Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) din iunie, privind desemnarea Fondului de Garantare a Asiguraților în calitate de administrator temporar la City Insurance, arată o serie de nereguli ce au avut loc în cadrul companiei.

Prim-ministrul Florin Cîţu consideră, întrebat fiind despre intrarea în faliment a celei mai mari companii de asigurări, City Insurance, că „trebuie să ne obişnuim ca în economiile de piaţă să dea şi faliment companiile, scrie news.ro. „Există un reglementator. Guvernul tocmai de aceea nu ar trebui să mai intervină, pentru că există un reglementator. Aş vrea să văd exact care a fost evaluarea şi cum de s-a ajuns aici. Mă voi asigura că clienţii de la City Insurance nu vor avea de suferit de pe urma acestei situaţii. Asta vom vedea dacă şi-a făcut ASF-ul treaba, nu am în acest moment acest răspuns. Vreau să văd exact evaluarea celor de la ASF pe situaţie şi după aceea vom lua o decizie, dar de aceea avem reglementator, a afirmat, sâmbătă, primul ministru Florin Cîţu.

Sursă foto: asf

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed