Facturi uriașe la curentul electric. Peste un milion de contoare ale Electrica sunt expirate.


Peste un milion de contoare de măsurare a consumului de energie electrică instalate de Distribuție Energie Electrică România (DEER), parte din Grupul Electrica SA, erau expirate la finalul anului 2020 și numărul lor urmează să ajungă la 1,5 milioane, până în 2023, arată un document obținut de Economedia. Situația are în loc în contextul în care mulți consumatori se plâng de facturi la curent extraordinar de mari. Compania susține că, pentru a înlocui toate contoarele expirate până la finalul lui 2023 are nevoie să facă investiții pentru a instala anual 12% din numărul total de contoare, însă acest procent nu a fost acceptat de către autoritatea de reglementare din energie.

Situația vine în contextul în care numeroși consumatori s-au plâns că au primit facturi uriașe, deși consumul nu le-a crescut și chiar în ciuda faptului că locuințele facturate nu mai erau locuite de ani buni.

Un document al Distribuție Energie Electrică România (DEER) din cadrul Electrica SA arată că, la finalul anului 2020, 1.052.770 de contoare de măsurare a consumului de energie electrică instalate în gospodăriile românilor erau expirate. DEER estimează că în anul 2021, alte 42.894 de contoare vor expira. Până la finalul anului 2023 numărul total al contoarelor expirate va ajunge la 1.515.571.

Surrsă foto: pixabay.com

 

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed