Facebook a blocat conturile mai multor utilizatori care nu au activat autentificarea în doi paşi


Încercarea Facebook de a-i proteja pe unii dintre utilizatorii expuşi atacurilor s-a întors împotriva acestora, care, pentru că nu au reuşit să activeze autentificarea în doi paşi, s-au trezit că nu-şi mai pot accesa contul.

Încă de anul trecut, Facebook anunţa că urmează să ia măsuri speciale pentru anumite categorii de utilizatori, care sunt mai susceptibili de a fi vizaţi de hackeri sau regimuri autoritare, precum politicieni, activişti, jurnalişti şi alte categorii.

Apoi, la începutul lunii martie şi aproape de termenul limită, Facebook le-a trimis acestora un e-mail prin care îi avertiza că mai au doar câteva săptămâni pentru a activa 2FA (Two Factor Authentication) şi că, în caz contrar, vor pierde, cel puţin temporar, accesul la propriile conturi.

Aici au apărut problemele. Unii nu au reuşit să activeze 2FA, fie că au întâmpinat probleme tehnice, fie că nu s-au priceput, în vreme ce alţii nu au văzut e-mail-ul, care a ajuns direct în Spam.

Astfel, mulţi din cei pe care Facebook şi-a propus să-i protejeze nu au mai putut să-şi acceseze conturile şi se plâng acum că nu au nicio soluţie pentru a rezolva situaţia.

Facebook încă nu a oferit o explicaţie sau o soluţie celor afectaţi.

Sistemul 2FA adaugă un nivel suplimentar de securitate, pe lângă nume şi parolă, prin generarea unui cod temporar, care poate fi primit pe SMS (cea mai puţin sigură opţiune), printr-o aplicaţie dedicată (Authy, 1Password etc.) sau printr-un autentificator fizic, care reprezintă şi cea mai sigură variantă.

 

 

Sursă foto: unsplash.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed