Expansiunea UiPath: Record de creștere cu 86% în 2022 și poziția de lider pe piața de IT din România


UiPath, lider incontestabil pe piața de IT din România, a înregistrat o creștere de 86% a afacerilor în 2022, cu venituri care ajung la 2,27 miliarde de lei.

Această cifră plasează compania de tehnologie peste giganți precum Telekom România Mobile, care are 4 milioane de clienți, și aproape de a depăși Romtelecom, fostul monopol din telefonia fixă, potrivit datelor din bilanțul depus la Ministerul Finanțelor Publice.

Prin aceste rezultate, UiPath se situează ca a cincea cea mai mare companie IT&C din România, fiind depășită numai de Orange, RCS&RDS, Vodafone și Orange România Communications (fostul Romtelecom).

În 2022, UiPath a înregistrat un număr mediu de 1.035 de angajați, în creștere față de cei 828 din anul anterior. Deși pierderile nete au crescut la 249,4 milioane de lei, de la o pierdere de 19,4 milioane de lei în anul precedent, veniturile totale au urcat la 3,2 miliarde de lei, comparativ cu 1,3 miliarde de lei în 2021.

În 2020, UiPath SRL a trecut pentru prima dată peste coloși ca Oracle sau IBM, care au dominat de obicei topurile celor mai mari companii locale de IT, devenind astfel cea mai mare companie de IT locală.

 

Sursă foto: Facebook/UiPath România

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed