EximBank a aprobat un credit de 80 de milioane de lei pentru construirea unui nou terminal la Aeroportul din Iaşi


Directorul interimar al Aeroportului Iaşi, Romeo Vatră, a anunţat, miercuri seară, că EximBank a aprobat un credit de 80 de milioane de lei, sumă care reprezintă contribuţia aerogării ieşene pentru a primi finanţarea europeană necesară construirii unui nou terminal.

Am mai făcut un pas înainte pentru începerea lucrărilor la noul terminal T4! Mulţumim EximBank, pentru aprobarea, astăzi, în Consiliul de Administraţie, a creditului necesar Aeroportului Iaşi pentru asigurarea cofinanţării şi acoperirii cheltuielilor neeligibile, în valoare de aproximativ 80 milioane lei”, a scris pe Facebook directorul Aeroportului din Iaşi, Romeo Vatră.

El a precizat că “banca nu va fi un simplu finanţator, ci un partener de nădejde, parte a echipei implicate în realizarea acestui obiectiv major pentru Iaşi”.

“După ce semnăm contractul de creditare, următorul pas va fi semnarea contractului de finanţare europeană”, a afirmat directorul Aeroportului Iaşi, Romeo Vatră.

Săptămâna trecută a fost aprobată şi finanţarea europeană pentru construirea unui nou terminal al Aeroportului Iaşi, valoarea totală a investiţiei fiind de aproximativ 447 de milioane de lei.

Noul terminal T4 al aeroportului din Iaşi va avea trei niveluri, respectiv subsol, parter şi etaj, suprafaţa totată desfăşurată fiind de 31.210 metri pătraţi. Toate zborurile externe vor fi procesate aici, iar terminalul actual T3 va fi reconfigurat pentru zboruri interne.

 

 

Sursă foto: romaniajournal.ro

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed