Evergrande își va vinde tot pachetul de acțiuni


Dezvoltatorul chinez Evergrande Group a anunțat că își va vinde întregul pachet de acțiuni la HengTen Network Holdings pentru 2,13 miliarde de dolari din Hong Kong.

Evergrande, cel mai îndatorat dezvoltator din lume, s-a împiedicat de la termen la termen în ultimele săptămâni, deoarece se confruntă cu datorii de peste 300 de miliarde de dolari, dintre care 19 miliarde de dolari sunt obligațiuni de pe piața internațională.

Unitatea dezvoltatorului imobiliar a încheiat un acord cu Allied Resources Investment Holdings Ltd pentru a vinde 1,66 miliarde de acțiuni HengTen la 1,28 dolari per acțiune, cu o reducere de 24% față de prețul de închidere de miercuri.

Compania a adăugat că 20% din contravaloarea tranzacției va fi plătită în termen de cinci zile lucrătoare de la data acordului, în timp ce restul va fi finalizat în termen de două luni, potrivit unui document de la bursa din Hong Kong.

Recent, autoritățile chineze i-au spus președintelui Evergrande, Hui Ka Yan, în vârstă de 63 de ani, să-și folosească o parte din averea personală pentru a ajuta compania să plătească deținătorii de obligațiuni, scrie Reuters.

Necazurile Evergrande în îndeplinirea rambursărilor de obligațiuni au zguduit piețele și i-au lăsat pe mulți dintre investitorii, creditorii și furnizorii săi în haos financiar.

Sursă foto: carryallsatisfaction.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed