Evergent Investments investește într-o companie românească specializată în IT, inteligență artificială și digitalizare


Evergent Investments, companie de tip private equity, cumpără un pachet semnificativ din acțiunile producătorului român de software MWARE Solutions SĂ, potrivit unui anunț publicat la Bursa de Valori București (BVB).

MWARE Solutions se diferențiază de jucătorii locali și chiar internaționali din sectorul IT deep-tech prin platforma să tehnologică, care introduce capabilitatea de analiză a datelor nestructurate din cadrul organizațiilor utilizând un model semantic de înțelegere a datelor bazat pe rețele neuronale, cu capabilități de tip deep-learning și machine learning pentru a descoperi noi perspective în luarea deciziilor, înțelegerea clienților, noi indicatori și posibilități de automatizare a proceselor organizaționale bazate pe inteligență artificială.

Prin această investiție, echipei MWARE Solutions se va extinde, va accesa proiecte de dimensiuni mari, precum și inclusiv extinderea internațională și implementarea unei guvernanțe corporative care să susțină următoarele etape de creștere.

Sectorul IT este unul de importantă majoră în economia românească, cu un aport de aproximativ 6,2% la Produsul Intern Brut care însumează 13,6 miliarde de euro. Așteptările acestui sector sunt de creștere cu rate de două cifre în anii următori, fiind susținut suplimentar și de PNRR prin componentă C7 – Transformarea digitală cu o alocare bugetară de 1,88 miliarde de euro.

 

 

 

 

 

Sursă foto: twitter.com/BVB

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed