Evenimente importante în plin scandal al scumpirilor prețurilor la energie


Guvernul a discutat în ședința de miercuri plafonarea prețului la gaze naturale, a declarat premierul Florin Cîțu.

“Am discutat despre plafonarea prețului la gaze, vor fi în continuare discuții între Ministerul Energiei, Consiliul Concurenței și Comisia Europeană pe această temă. E important să nu distorsionăm foarte mult piața, căci atunci motivația de a investi dispare pentru companii. Vrem ca măsura să fie cât mai puțin invazivă, însă ne confruntăm într-adevăr cu o situație specială”, a spus Cîțu, după ședință.

Tot în cursul zilei de miercuri, senatorul Daniel Zamfir a anunţat că a preluat conducerea comisiei parlamentare de ancheta privind creşterea preţurilor la energie.

“Soluţii, urgent! Azi am preluat presedintia comisiei de ancheta privind creşterea preturilor la energie. Vom cere explicaţii tututor celor implicaţi pentru a vedea cum s-a ajuns aici si ce trebuie făcut sa oprim nebunia asta!

Va asigur ca vom scoate la lumina adevărul! Pe lângă asta, tot azi am prezentat un proiect de lege de plafonare a preţului la energie electrica si gaze pe o perioada limitata, timp in care Guvernul sa ia masuri urgente pentru creşterea capacităţilor de producţie pentru a diminua dependenta de importuri, a scris Zamfir pe pagina personală de Facebook.

În plin scandal al scumpirilor la energie, reprezentanții OMV Petrom se întâlnesc cu președintele, premierul și ministrul Energiei

Președintele Klaus Iohannis, premierul Florin Cîțu și ministrul Energiei Virgil Popescu se vor întâlni joi cu reprezentanții companiei energetice OMV Petrom, arată agenda transmisă de Guvern și de Administrația Prezidențială. Întâlnirile au loc în contextul scumpirilor puternice la energie, Guvernul anunțând și un proiect de compensare a facturilor consumatorilor. Premierul a menționat, de asemenea, că se gândește și la plafonarea prețurilor la gaze. Totodată, OMV Petrom cere de câțiva ani Guvernului să modifice legea offshore, astfel încât companiile să aibă la dispoziție o legislație predictibilă care să le permită să ia o decizie de investiție pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră.

Christina Verchere, CEO al OMV Petrom, a declarat recent, într-o conferinţă de presă, că OMV Petrom va continua să colaboreze cu persoanele numite în funcţiile guvernamentale, însă este nevoie de predictibilitate pentru ca proiectele majore, precum extracţia gazelor din Marea Neagră, să meargă mai departe.

Sursă foto: pixabay.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed