Eurostat: Românii, cetățenii din Uniunea Europeană care citesc cel mai puțin știri online


Un nou studiu Eurostat arată că cetățenii români sunt codași în Uniunea Europeană la utilizarea internetului pentru citirea de știri online, ziare sau reviste, se arată în comunicatul oficial.

În 2021, aproximativ nouă din zece (89%) persoane din UE, cu vârste cuprinse între 16 și 74 de ani, au utilizat internetul (cel puțin o dată în cele trei luni anterioare datei sondajului), pentru activități culturale, inclusiv, printre altele, citirea de știri online, au fost una dintre cele mai populare utilizări.

Datele pentru 2021 arată că 72% dintre utilizatorii de internet din UE cu vârste cuprinse între 16 și 74 de ani citesc site-uri de știri online, ziare sau reviste de știri, ceea ce reprezintă o creștere de 2 puncte procentuale față de 2016.

Dintre statele membre ale UE, cele mai mari procente de utilizatori de internet care citesc știri online au fost înregistrate în Finlanda (93%), Lituania și Cehia (ambele 92%) și Croația și Grecia (ambele 90%). Cea mai scăzută utilizare a fost raportată în România (59%), Germania (62%), Franța (63%), Italia (64%) și Belgia (67%).

 

 

 

Sursă foto: istockphoto.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed