Eurostat – Doar 56% dintre români gestionează modul în care datele lor personale sunt folosite online, cel mai mic procent din Uniunea Europeană


Doar 56% dintre români gestionează modul în care datele lor personale sunt folosite online, cel mai mic procent din Uniunea Europeană, relevă datele Eurostat.
Procente foarte mici sunt înregistrate și în Polonia (59%) și Slovenia (61%).

La nivelul UE, 73% dintre persoanele care utilizează Internetul în scopuri personale gestionează modul de utilizare și prelucrare a datelor.

Măsurile luate cel mai frecvent de aceștia au fost: au refuzat ca datele lor să fie folosite în scopuri publicitare (53%), au restricționat localizarea geografică (48%), au restricționat accesul la conținutul de pe rețele sociale sau la date stocate online (40%). Alte măsuri vizează citirea politicilor de confidențialitate înainte de a oferi date cu caracter personal și verificarea faptului că un site este sigur înainte de oferi informații.

Țările membre UE cu cele mai mari procente de gestionare a datelor personale în mediul online sunt Olanda și Finlanda (ambele cu 91%), urmate de Portugalia, cu 89%.

Datele analizate de Eurostat au fost obținute printr-un sondaj în rândul europenilor cu vârste de 16-74 de ani.

Sursă foto: unsplash.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed