Europenii preferă mai mult bicicletele electrice față de cele clasice

man checking out bicycles in bike shop


Vânzările de biciclete în Europa au încetinit puternic în 2022, după o creștere semnificativă în plină pandemie, dar bicicletele electrice au continuat să crească exploziv, a anunțat Confederaţia Europeană a Industriei Bicicletelor (Conebi), relatează AFP.

Potrivit Agerpres, în Uniunea Europeană și în Marea Britanie s-au vândut în total 14,7 milioane de biciclete fără sisteme de asistență electrică în 2022, în scădere cu 9,1% față de 2021.

Cu toate acestea, vânzările de biciclete cu asistență electrică au atins un nivel record de 5,5 milioane de unități (+8,6% față de 2021), impulsionate de piețele din Germania, Franța și Olanda. Ca urmare, una din patru biciclete vândute în Europa este acum electrică.

Faptul că bicicletele electrice sunt mai scumpe decât cele convenționale stimulează vânzările globale din acest sector, în ciuda încetinirii vânzărilor de biciclete convenționale: conform cifrelor Conebi, cifra de afaceri totală generată de vânzările de biciclete în Europa a ajuns la 21,2 miliarde de euro în 2022 (+7,4 % de la an la an).

“Industria europeană a dat dovadă de o rezistenţă remarcabilă în 2022, în pofida unui recul important al vânzărilor de biciclete tradiţionale şi a problemelor de logistică care continuă de la începutul pandemiei”, a comentat într-un comunicat preşedintele Conebi, Erhard Buchel. “Viitorul rămâne promiţător. Suntem încurajaţi de accentul pus pe durabilitate precum şi pe continuare producţiei europene”, a adăugat Erhard Buchel.

Numărul de biciclete tradiționale produse în Europa a scăzut ușor, ajungând la 15,3 milioane (-5,3% față de anul precedent), în timp ce producția de biciclete electrice a crescut semnificativ, ajungând la 5,4 milioane (+19% față de 2021).

Potrivit Conebi, sectorul industrial reprezintă 180 000 de locuri de muncă, iar 60 000 de magazine de biciclete asigură la rândul lor 200 000 de locuri de muncă.

 

Sursă foto: istockphoto.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed