Ethereum renaște pe linia proprietății, nu muncii pe blockchain


Revizuirea masivă a Ethereum cunoscută sub numele de The Merge s-a desăvârșit, mutând cea de-a doua criptomonedă ca mărime într-un sistem mult mai eficient din punct de vedere energetic, după ani de dezvoltare și întârziere.

Nu a fost o operație ușoară să schimbi un mod de a rula un blockchain, cunoscut sub numele de dovada de lucru, cu un altul, numit dovada de miză. Ca și în cazul Bitcoin, sistemul Ethereum funcționa pe adăugarea de informații (minarea) în catalogul de tranzacții (blockchain). Practic, dacă arătai că ai un computer care a muncit foarte tare, primeai o recompensă și informația era adaugată în blockchain. Acum, la fel de simplist vorbind, informațiile sunt adaugate în sistem pe bază de încredere. Dacă ai investită o sumă semnificativă ca nod al rețelei, înseamnă că ești de încredere și poți introduce datele în blockchain.

„Metafora pe care o folosesc este ideea de a opri un motor de la o mașină care funcționează”, a spus Justin Drake, cercetător la Fundația Ethereum, care a vorbit cu CoinDesk înainte ca Fuziunea să aibă loc. „Îmi place să mă gândesc la asta ca la trecerea de la benzină la electric.”

Recompensa pe care stakerii (cei care operează aceste tranzacții) este gigantică. În plus, Ethereum ar trebui să consume acum aproximativ 99,9% mai puțină energie. Din perspectiva costurilor energetice, este ca și cum Finlanda și-a oprit brusc rețeaua electrică, conform unei estimări.

Dezvoltatorii Ethereum spun că upgrade-ul va face rețeaua – care găzduiește un ecosistem de 60 de miliarde de dolari de schimburi de criptomonede, companii de creditare, piețe de token nefungibile (NFT) și alte aplicații – mai sigure și scalabile.

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed