Elon Musk vinde acțiuni Tesla de încă un miliard de dolari, apropiindu-se de ținta de 10%


CEO-ul Tesla și SpaceX, Elon Musk, a vândut inca 934.090 de acțiuni Tesla, de aproximativ 1,02 miliarde de dolari,  potrivit datelor financiare publicate marți seara, anunta CNBC.

Musk a exercitat, de asemenea, opțiuni pentru a cumpăra aproape 1,6 milioane de acțiuni Tesla la un preț de exercitare de 6,24 dolari pe acțiune, care i-au fost acordate printr-un pachet de compensare din 2012.

Prin exercitarea opțiunilor sale, în acest trimestru, deținerile lui Musk în Tesla au crescut de la aproximativ 170,5 milioane de acțiuni la peste 177 de milioane de acțiuni, a raportat in premiera  Wall Street Journal.

Din 8 noiembrie, Musk a început să vândă, parțial pentru a-și plăti taxele aferente acelor opțiuni.

Celebrul-CEO și-a intrebat zecile de milioane de urmăritori pe Twitter, în prima săptămână a lunii noiembrie, dacă ar trebui să vândă 10% din participația sa la Tesla. Au votat da. Dar o mare parte din vânzările care au urmat sondajului distractiv de pe Twitter au făcut parte dintr-un plan pe care Musk l-a adoptat în septembrie anul acesta.

Conform regulilor, persoanele din interiorul corporațiilor (inclusiv directorii executivi) își pot tranzacționa propriile acțiuni ca parte a planului de management al portofoliului anunțat în prealabil. Aceștia trebuie să declare în prealabil când și cum intenționează să tranzacționeze pentru a se proteja de acuzațiile ulterioare de tranzacționare pe baza informațiilor privilegiate.

Anul acesta, acțiunile Tesla au crescut cu peste 54%, făcându-l pe Musk cel mai bogat om din lume. Averea sa netă este acum de peste 275 de miliarde de dolari, conform estimărilor Forbes.

Sursă foto: unsplash.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed