Elon Musk: primul cip Neuralink va fi testat pe un om în termen de şase luni


„Oricât de miraculos ar părea, plănuim să redăm funcţionarea deplină a organismului celor cu măduva spinării rupte”, a declarat Elon Musk la prezentarea din California.

În timpul evenimentului, pe lângă interfața creier-calculator, Musk a prezentat și alte două produse: un implant care poate intra în măduva spinării și poate restabili mișcarea pacienților paralizați și un implant pentru a îmbunătăți sau restabili vederea.

Pentru a reuși în acest sens, primul pas al lui Neuralink va fi implantarea unui computer-creier de mărimea unei monede la un pacient uman în termen de șase luni. Musk însuși a anunțat că discuțiile în curs între Neuralink și FDA „merg bine”.

Fondată în 2016, Neuralink a efectuat teste până acum doar pe animale. Cel mai recent a fost prezentat publicului în urmă cu mai bine de un an: o maimuță care, datorită unui implant cerebral, este capabilă să joace jocuri video singură.

Este un dispozitiv cu fire și electrozi, cam de mărimea unei monede, care poate fi implantat în corp și „citește” undele cerebrale, care sunt apoi interpretate și traduse de un dispozitiv extern.

Cu sediul în San Francisco Bay Area și Austin, Texas, Neuralink s-a concentrat încă de la început pe a ajuta persoanele cu paralizie să-și recapete abilitățile motorii, lucrând în același timp și la bolile degenerative ale creierului precum Parkinson și Alzheimer.

„Mă aştept ca primul cip al lui Neuralink să fie testat pe un om în termen de şase luni”, a precizat co-fondatorul companiei, Elon Musk, la un eveniment unde a vorbit despre viitoarele aplicaţii ale tehnologiei dezvoltate de Neuralink: restabilirea vederii chiar şi la cei care s-au născut orbi şi readucerea la normal în cazul în care măduva spinării a fost fost ruptă.

 

Sursă: Ziarul Financiar

Foto: BBC

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed