Elon Musk a donat în noiembrie 2021 acţiuni Tesla în valoare de 5,74 miliarde de dolari


Directorul general al Tesla, Elon Musk, a donat între 19 noiembrie şi 29 noiembrie 2021 un total de 5.044.000 de acţiuni ale companiei, în valoare de 5,74 de miliarde de dolari, unei organizaţii de caritate, potrivit unei declaraţii depuse la Comisia de Valori Mobiliare din SUA ( SEC), transmite Reuters.

Donaţia a fost în valoare de 5,74 miliarde de dolari, pe baza preţurilor de închidere ale acţiunilor Tesla în cele cinci zile în care a donat acţiunile.

Declaraţia nu a dezvăluit numele organizaţiei de caritate.

Donaţia a avut loc în perioada în care miliardarul a vândut acţiuni în valoare de 16,4 miliarde de dolari, după ce la începutul lunii noiembrie i-a întrebat pe utilizatorii Twitter despre vânzarea a 10% din participaţia sa la producătorul de maşini electrice.

Musk a spus atunci pe Twitter că va plăti taxe de mai mult de 11 miliarde de dolari în 2021 din cauza exercitării opţiunilor pe acţiuni care urmează să expire în acest an..

Donaţia îl plasează pe Musk drept al doilea cel mai mare donator al Americii, după Bill Gates şi Melinda French Gates, în 2021, arată datele din Chronicle of Philanthropy.

Gesturile de filantropie publică ale lui Musk sunt în urma altor miliardari. Musk şi fondatorul Amazon.com, Jeff Bezos, au donat mai puţin de 1% din averea lor netă, în timp ce Warren Buffett şi George Soros au donat mai mult de 20%, până la începutul lunii septembrie 2021, potrivit revistei de afaceri Forbes.

Musk este preşedintele Fundaţiei Musk, oferind granturi pentru ”dezvoltarea unei inteligenţe artificiale sigure în beneficiul umanităţii”, printre alte cauze, potrivit site-ului său.

Anul trecut, Musk şi fundaţia au oferit premii de 100 de milioane de dolari celor care pot veni cu o tehnologie care să ajute la eliminarea carbonului din atmosferă.

Anul trecut, el a spus că a donat 20 de milioane de dolari şcolilor din Cameron County, Texas, locaţia unui loc de lansare a rachetei Space X, şi 10 milioane de dolari oraşului Brownsville.

Sursă foto: dw.com
PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed