Electrica în plin proces de reorganizare. Directorul financiar, Mihai Darie, a părăsit funcția la expirarea mandatului. În ajun de sărbători, Electrica SA a anunțat angajații din sediul central că aproape o treime dintre ei vor fi concediați colectiv.


Mihai Darie, CFO al grupului Electrica și unul dintre oamenii-cheie din conducerea companiei, părăsește postul, pentru că i-a expirat mandatul, iar compania nu l-a reînnoit.

Iată comunicatul remis de Electrica bursei:

Electrica informeaza investitorii si actionarii asupra faptului ca, in data de 3 ianuarie 2022, contractul de mandat de Director Financiar al domnului Mihai Darie inceteaza efectiv, prin ajungerea la termenul de patru ani.

Totodata, in cadrul sedintei din 3 ianuarie 2022, Consiliul de Administratie al Societatii a hotarat numirea dlui. Stefan-Alexandru Frangulea, cetatean roman, in calitate de director executiv interimar Directia Financiara, incepand cu data de 4 ianuarie 2022 si pana la 31 decembrie 2022.

Dl. Stefan-Alexandru Frangulea are o experienta de peste 20 de ani in sectoarele financiar-bancar si energetic, in domenii precum: servicii bancare pentru corporatii, trezorerie corporatista, finante corporative, strategie, piete financiare si de capital, management general, dezvoltarea afacerii, in pozitii executive si de management.

In februarie 2018, dl. Frangulea s-a alaturat echipei Electrica, ocupand pozitia de Director Departament Trezorerie. De asemenea, din primavara anului 2019 dl. Frangulea a fost membru al Consiliilor de Administratie ale celor trei filiale de distributie a energiei electrice din cadrul Grupului Electrica, SDEE Transilvania Nord SA, SDEE Transilvania Sud SA si SDEE Muntenia Nord SA. In prezent, in urma fuziunii celor trei filiale, la sfarsitul anului 2020, dl. Stefan-Alexandru Frangulea este membru al Consiliului de Administratie al Societatii Distributie Energie Electrica Romania S.A.

Plecarea directorului financiar are loc în contextul în care are loc un proces de reorganizare la nivelul Grupului Electrica, care vizează structura organizatorică din sediul central al Electrica.

Conform documentului obținut de Economedia, directorul general al Electrica SA, Corina Popescu, a transmis planul de reorganizare a structurii de personal și concediere colectivă către consiliul de administrație în data de 20 decembrie. Planul ar fi fost deja adoptat și trimis la Inspectoratul Teritorial de Muncă, conform surselor Economedia din ITM.

Planul prevede că, din cei 120 de angajați pe care îi are Electrica SA în prezent, compania va rămâne cu numai 84 de angajați, așadar urmând să fie concediați colectiv 36 de angajați, aproximativ o treime din total. Compania va trece de asemenea printr-o „reașezare” de departamente, atât prin comasarea unor departamente actuale, cât și prin desființarea unora și înființarea altora.

Electrica susține că nevoia de regândire a modelului de operare și a structurii organizaționale a societății vine din faptul că evoluția profitului net la nivelul Grupului a suferit o erodare semnificativă în ultimii 5 ani: de la o medie de 419 milioane lei în perioada 2012-2016 la o medie de 207 milioane lei în perioada 2017-2020 (rezultat net consolidat, excluzând venitul excepțional din EFSA din anul 2020).

Fostul ministru al Energiei, Răzvan Nicolescu, spune că vor mai pleca oameni din conducerea companiei. Iată ce a scris Nicolescu pe facebook:

“Deși am intrat într-un An Nou, degringolada la Electrica continuă! Pleaca unul dintre puținii executivi (Mihai Darie) care își cunoaște meseria. El nu se mai potrivea deloc în actuala cultura organizațională a companiei nefiind nici habarnist, nici pupincurist, nici securist și nici politruct. Mai sunt doar 3-4 în companie care corespund profesional, însă nu îi va prinde 1 mai. O spun cu mare tristețe mai ales că aceste plecări costă compania sute de mii de euro. Electrica este dezastru girat de stat si de BERD, in egala masura, prin pasivitate.

Sursă foto: Electrica | Facebook

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed