E posibil ca stratul de ozon să își revină până în 2040

Planting tree on green globe for arbor day, world environment conservation and csr concept: Elements of this image furnished by NASA


Organizația Națiunilor Unite (ONU) a stabilit că este probabbil ca majoritatea straturilor din atmosferă care protejează planeta de razele ultraviolete să îți revină până în 2040, după ce au fost luate măsuri de către guvernele lumii.

Gaura din stratul de ozon al Pământului a fost cel mai temut pericol de mediu cu care se confruntă omenirea, citează The Guardian.

În urma alarmării privind pierderea de ozon în anii 1980s, stratul de ozon s-a îmbunătățit constant în urma protocolului de la Montreal din 1989, un acord internațional care a ajutat la eliminarea a 99% din substanțele chimice care diminuează stratul de ozon, cum ar fi clorofluorocarburile (CFC) care au fost utilizate ca solvenți și agenți frigorifici.

Straturile de ozon de deasupra polilor vor avea nevoie de mai mult timp pentru a-și reveni. Cel din zona arctică își va reveni complet până în 2045, iar cel din Antarctica până în 2066.

 

 

Sursă foto: istockphoto.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed