E păcat să ai pisică, părinte? Preotul Matei Vulcănescu așa spune.


Un preot român, Matei Vulcănescu, cunoscut pentru declarațiile sale controversate, a făcut o afirmație șocantă pe contul său de Facebook, susținând că cei care „nu se leapădă de pisică” vor merge în Iad. Preotul Matei Vulcănescu a scris: „Închinătorii la pisici și câini nu vor moșteni Împărăția Cerurilor! Cine ține animale în casă și îi substituie oamenilor afirmând că sunt mai buni ca oamenii pentru care a murit Hristos! Să fie Anatema!”.

Într-o postare anterioară, el a declarat: „Ori pisica, ori Hristos! Nu se poate și Împărăția Cerurilor și pisica! Cine nu se leapădă de pisică merge în Iad! Animalul a ajuns să substituie omul! Animalele de casă sunt dumnezeii noștri!”. Vulcănescu este în prezent preot în Grecia. În 2015, sinodul Mitropoliei Munteniei și Dobrogei a emis o hotărâre prin care i se interzice să intre în orice biserică, mănăstire sau schit din sud-estul României.

Preotul Vulcănescu a avut în trecut mai multe declarații controversate. Una dintre ele a vizat pe cei care îl venerau pe Arsenie Boca, iar în 2016 a făcut o afirmație șocantă despre avort, sugerând că ar fi mai bine să fie născuți copiii, botezați și apoi uciși, decât să fie avortați.

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed