După ce platforma eMAG a fost amendată de ANPC cu 50.000 de lei pentru campania de Black Friday, reprezentanții firmei au transmis că problema a fost rezolvată


Platforma eMAG.ro a fost amendată de inspectorii ANPC cu 50.000 de lei pentru nereguli descoperite de Black Friday, potrivit unui comunicat al instituției, pentru presupuse nereguli legate de perioada de referință față de care sunt realizate reducerile. Reprezentanții companiei eMAG arată că neregulile sesizate de ANPC au fost rezolvate, declarând că Protecția Consumatorilor a verificat ”zeci de prețuri și nu a constatat abateri legate de aplicarea reducerilor anunțate.

Comisarii ANPC susțin că, pe pagina de prezentarea a produselor, lângă preţul de referinţă (“preţul tăiat”) la care se aplică reducerea, prin apropierea cursorului mouse-ului de litera (i) apare mesajul: “Preţul tăiat este cel mai mic preţ la care a fost vândut produsul în ultimele 30 de zile”, neexistând nicio altă informaţie care să prezinte durata promoţiei (reducerii), respectiv data de început a acesteia. Mai exact, ANPC susține că eventualii clienți nu erau informaţi de când se calculează cele 30 de zile.

Ca atare, operatorul economic a fost sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 50.000 lei. De asemenea, comisarii ANPC au propus dispunerea măsurii de încetare a practicii comerciale incorecte a operatorului economic.

Reprezentanții firmei: Am rezolvat problemele

După anunțarea amenzii, eMag a transmis că „aspectele sesizate de ANPC privind afișarea perioadei campaniei au fost rezolvate prompt, iar clienții nu au fost afectați și a pus la dispoziția autorităților în mod transparent informațiile necesare privind organizarea campaniilor promoționale la eMag.

„De asemenea, ANPC a verificat zeci de prețuri din cadrul campaniei Black Friday dar și din alte promoții și nu a constatat nicio abatere privind aplicarea reducerii conform legii, la cel mai mic preț din ultimele 30 de zile. În plus, ca o dovadă suplimentară de transparență, am construit un ghid de marcaje și caracteristici ale produselor, care este public și poate fi accesat de oricine pe pagina noastră de informații, sau printr-o simplă căutare pe eMAG, susțin oficialii eMag.

Sursă foto: unsplash.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed