Doi IT-iști români plecați în America dezvoltă o platformă utilă resurselor umane


Doi români din domeniul IT, cu doctorate obținute la Iași, au dezvoltat o platformă software de resurse umane care ajută companiile să-și păstreze angajații și au obținut o finanțare de capital de risc în valoare de 2 milioane de dolari de la investitori români și străini.

Raluca Apostol și Bogdan Apostol au absolvit Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iași, cu diplome de licență, master și doctorat în Informatică. Au lucrat o vreme în România, unde au înființat propriile afaceri, apoi au plecat în Silicon Valley, în America. Aici, au fondat startup-ul Nestor, cu sediul în San Francisco, în 2018.

Într-o declarație transmisă miercuri StartupCafe.ro, startup-ul Nastor a anunțat că va atrage o rundă de investiții de 2 milioane de dolari în schimbul unor acțiuni în afacere. Runda de finanțare a fost condusă de fondul de investiții bulgăresc Eleven Ventures, cu participarea fondului românesc Underline Ventures și a mai multor angel investors din San Francisco.

Nestor a declarat că va folosi fondurile pentru a-și dezvolta echipa de vânzări și customer success, precum și pentru a accelera expansiunea pe segmentul întreprinderilor de pe piețele din SUA și America Latină. Compania continuă să investească în inovarea produselor și lansează un modul inteligent de planificare a carierei care le permite angajaților să „exploreze cu ușurință căi alternative de carieră și ce abilități și competențe trebuie să dezvolte în viitor”.

Nestor este o companie născută din pivotarea unui produs realizat mai înainte de fondatori, Emojer.  Raluca Apostol și Bogdan Apostol, alături de Adrian Pironescu, aveau inițial un studio de animație, Marionette. El este cel care a dezvoltat produsul Emojer, ce oferă posibilitatea de a transforma fotografiile reale în emoji-uri animate de pe telefon.

În 2018, împreună cu Emojer, au fost incluși în YCombinator, cel mai mare accelerator de afaceri din lume, și amu primit și o investiție mică (pre-seed). Ulterior, Emojer a trecut la platforma de resurse umane Nestor.

Prin crearea unui limbaj comun axat pe competențe, startup-ul dezvăluie că platforma sa de “People Intelligence transformă modul în care organizațiile își dezvoltă și își păstrează angajații”.

Nestor integrează procesele de engagement, managementul performanței și dezvoltarea angajaților printr-o abordare bazată pe competențe.

Ca tehnologie, soluția folosește analize predictive și un sistem inteligent de automatizare nudge pentru a ajuta companiile să se dezvolte și să-și păstreze forța de muncă.

Platforma conectează competențele angajaților cu procesele cheie de management al talentelor prin crearea unui profil unificat bazat pe abilități. Profilurile permit angajaților să identifice noi direcții de carieră pe baza lor sau să își asume noi roluri în interiorul companiei, bazate atât pe interesele proprii, cât și pe nevoile companiei.

Cu ajutorul lui Nestor, fiecare angajat este încurajat să-și gestioneze propria dezvoltare, să acceseze noi oportunități de creștere, să participe la inițiative interfuncționale și să dobândească competențe pentru viitor.

„Fiecare angajat are un potențial unic. Viziunea noastră este de a crea acel spațiu în care fiecare angajat primește oportunitatea potrivită la momentul potrivit pentru a-și îmbunătăți continuu abilitățile ce îl vor ajuta să-și dezvolte cariera profesională. Ajutăm organizațiile să contribuie în mod semnificativ la dezvoltarea fiecărui angajat și să dăm liderilor de resurse umane abilitatea de a construi strategii agile de HR, strategii care se extind dincolo de abordarea tradițională a job-urilor prin plasarea skill-urilor în centrul celor mai importante procese de talent management”, spune Bogdan Apostol, CEO & co-fondator Nestor.

 

Sursă: StartupCafe.ro

Foto: Unsplash