Directorul Moderna, Stephane Bancel: Este ”rezonabil” să presupunem că ne apropiem de etapele finale ale pandemiei


Directorul general al companiei farmaceutice americane Moderna, Stephane Bancel, a declarat miercuri că este ”rezonabil” să presupunem că ne apropiem de etapele finale ale pandemiei, transmite CNBC.

”Cred că acesta este un scenariu rezonabil. Există o şansă de 80% ca, pe măsură ce evoluează Omicron sau virusul SarsCov-2, vom vedea virusuri din ce în ce mai puţin virulente”, a afirmat Bancel, când a fost întrebat despre opiniile potrivit cărora pandemia de Covid-19 ar putea fi acum în faza finală.

El a mai spus că există un alt ”scenariu de 20%, în care vedem o următoare mutaţie mai virulentă decât Omicron”.

”Cred că am avut noroc la nivel mondial, că omicron nu a fost foarte virulentă, dar totuşi vedem mii de oameni care mor în fiecare zi pe planetă din cauza omicron”, a spus el.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, la nivel mondial au fost raportate 15,47 milioane de cazuri noi în ultimele şapte zile şi 73.162 de decese în aceeaşi perioadă.

Unele studii au arătat că, deşi varianta Omicron pare mai contagioasă, în general nu îmbolnăveşte oamenii la fel de grav ca tulpina Delta.

Oficialii din domeniul sănătăţii au subliniat, de asemenea, că ameninţarea Omicron ar putea să dispară.

Dar şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a avertizat în ianuarie că este periculos să presupunem că pandemia se apropie de finalul final. De fapt, el a spus că ”nu s-a încheiat nici pe departe” şi a avertizat că probabil vor apărea noi variante pe măsură ce Omicronul se răspândeşte rapid pe tot globul.

Consilierul medical şef al Casei Albe, Dr. Anthony Fauci, a spus luna trecută că este încă ”o întrebare deschisă” dacă varianta Omicron va marca valul final al pandemiei.

Sursă foto: istockphoto.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed