Declarații ale Președintelui Klaus Iohannis în cadrul reuniunii Consiliului European


„Flancul Estic trebuie consolidat fiindcă agresorul este Rusia și Flancul Estic trebuie să fie puternic. O apărare puternică pe Flancul Estic este singura garanție pentru noi, pentru întreaga Europă”, a evidențiat atât la NATO, cât și la Consiliul European, Klaus Iohannis.

„Acest Grup de Luptă va constitui o prezență aliată permanentă la noi, la Marea Neagră. Prin aceste mișcări pe care le facem, clar, România va fi mai bine apărată, dar, după părerea mea și după părerea noastră, nu trebuie să ne oprim aici, ci să facem un plan pe termen lung pentru a face Flancul estic mult mai solid și mult mai bine apărat”, a mai declarat președintele.

În ceea ce privește sancțiunile, acesta a explicat că în primul rând, aceste sancțiuni să se reimtă cel mai puternic asupra Rusiei, nu asupra europenilor.

„Este clar că nu putem să aplicăm sancțiuni care, până la urmă, sunt mult mai greu de dus pentru statele noastre decât pentru Rusia. Sigur, au existat tot felul de discuții, pro și contra. Fapt este că nu a existat o propunere concretă, formală, pentru un pachet de sancțiuni pe energie. Însă, da, discuții s-au purtat, dar știm foarte bine că în Uniunea Europeană sunt state care depind relativ puțin de gazul rusesc sau de petrolul rusesc, dar sunt state care depind aproape integral de gazul și petrolul rusești și atunci este clar că, în acest moment, nu este realist să impunem sancțiuni pe această zonă”, a subliniat Iohannis.

Sursa imagine: digi24.ro

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed