Date BNR: Datoria externă a României a crescut cu 8,4 miliarde de euro în primele opt luni ale anului


În primele opt luni ale anului, contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat un deficit de 10,14 miliarde de euro, comparativ cu 6,54 miliarde de euro în perioada ianuarie – august 2020, arată datele publicate azi de Banca Națională a României. Investițiile străine au crescut de aproape trei ore în această perioadă față de ceea ce se întâmpla anul trecut. Datoria externă totală a crescut cu 8,404 miliarde euro.

În structura acestuia, balanţa bunurilor și balanța veniturilor primare au consemnat deficite mai mari cu 2,389 miliarde de euro, respectiv 587 milioane euro; balanța veniturilor secundare și cea a serviciilor au înregistrat excedente mai mici cu 315 milioane euro, respectiv cu 309 milioane euro.

Investiţiile directe ale nerezidenţilor în România au însumat 4,394 miliarde de euro (față de 1,481 miliarde euro în perioada ianuarie – august 2020), din care participațiile la capital (inclusiv profitul reinvestit net estimat) au însumat valoarea netă de 3 803 milioane euro, iar creditele intragrup au înregistrat valoarea netă de 591 milioane euro.

 

Sursă foto: unsplash.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed