Dacia Spring pe locul 10 în clasamentul vânzărilor de mașini electrice din Europa


Modelul Dacia Spring s-a clasat pe poziția a zecea în clasamentul vânzărilor de mașini electrice din Europa la finalul primului semestru din 2022.

Un raport al companiei de studii de piață JATO Dynamics arată că vânzările de mașini electrificate (100% electrice + plug-in hybrid) a crescut cu 9% în prima jumătate a acestui an pe fondul alocării de subvenții de majoritatea guvernelor europene, dar și al ofertei tot mai bogate de astfel de vehicule.

Datele JATO arată că, în timp ce în prima jumătate a anului trecut erau disponibile pe piața europeană 66 de modele 100% electrice, numărul acestora a crescut în semestrul întâi din acest an la 90.

Este interesant de observat că, în ciuda prețurilor mari, atracția europenilor pentru SUV-uri s-a extins și în zona mașinilor electrice. Astfel, din totalul de 641.606 de vehicule electrice comercializate în perioada ianuarie – iunie 2022 în Europa, nu mai puțin de 313.304 au fost SUV-uri, în creștere cu 86% față de aceeași perioadă din anul trecut.

Pe locul secund în preferințele cumpărătorilor de mașini electrice s-au clasat vehiculele de oraș (clasa B), cu 177.728 unități, iar pe trei hatchback-urile compacte (79.171 unități).

Cel mai vândut model electric din Europa în prima jumătate a acestui an a fost Tesla Model Y, cu 44.472 unități, model care ajunge pe piața europeană atât din China cât și de la noua uzină a companiei americane din Germania.

Pe locul secund în clasamentul vânzărilor de mașini electrice se află un alt vehicul Tesla, Model 3, cu 39.896 unități, iar pe trei Fiat 500e cu 32.777 unități.

Pe locurile următoare s-au clasat, în ordine, Peugeot e208, Volkswagen ID.4, Kia eNiro, Skoda Enyaq e-iV, Renault Zoe, Hyundai Kona Electric și, pe poziția a zecea, Dacia Spring.

Modelul electric al mărcii românești deținută de grupul Renault a fost comercializat în prima jumătate a acestui an în 19.687 de exemplare. Pe lângă ocuparea unui loc în Top 10, Dacia Spring înregistrează și cea mai mare creștere (571%) dintre primele zece modele electrice.

 

 

 

Sursă foto: insideevs.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed