Dacia Spring a înregistrat 10.000 de mașini vândute în România


Potrivit comunicatului de presă al agenției, Dacia a vândut 10.000 de mașini Dacia Spring în România. Dacia Spring este liderul incontestabil pe piața românească de vehicule electrice, reprezentând în prezent peste 50% din vânzările din acest segment.

De la lansare în toamna lui 2020, Dacia Spring a înregistrat peste 110.000 de comenzi la nivel internațional, dintre care aproape 70.000 au fost livrate clienților din 30 de țări, marea majoritate fiind în Europa. La sfârșitul lunii noiembrie, majoritatea vehiculelor Dacia Spring erau înmatriculate în Franța (aproape 29.000) și Germania (peste 14.000).

Dacia a crescut din nou prețul modelului său electric produs în China, Dacia Spring, la 22.100 de euro în octombrie, de la 21.800 de euro anterior, ultima majorare din august. Mașina este acum cu peste 2.000 de euro mai scumpă decât atunci când a fost lansată pentru prima dată.

Mult așteptatul model electric Dacia Spring este disponibil pentru precomandă începând de la 16.800 de euro și urcând până la 18.100 de euro cu TVA. Cu toate acestea, din cauza costurilor mai mari de transport și materiile prime, Dacia a început imediat să majoreze prețurile mașinilor, primele creșteri de preț survind în prima lună de livrări. Au fost multe alte creșteri de preț în acest an.

În ultimele luni, Dacia a adoptat o politică agresivă de creștere a prețului Primăverii, atât pe fondul dificultăților cu care se confruntă industria auto, cât și datorită interesului puternic față de ceea ce a fost inițial „cea mai ieftină mașină electrică”.

Înmatriculările mărcii Dacia au crescut cu 5,9% în prima jumătate a anului, la 277.885 de sedanuri și vehicule utilitare. Renault a spus că succesul mărcii Dacia s-a datorat în principal modelului Sandero, cel mai vândut model pentru clienții privați din Europa pentru al cincilea an consecutiv, și Duster, cel mai bine vândut SUV pentru clienții particulari în Europa din 2018, relatează Economedia.

Grupul francez a mai spus că modelul Dacia Spring a continuat să joace un rol dominant pe piața vehiculelor pur electrice, în medie de peste 5.000 de comenzi lunare în prima jumătate a acestui an, în timp ce modelul Dacia J a depășit 5.000. 50.000 de comenzi până la sfârșitul lunii iunie.

 

Sursă foto: Facebook

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed