Dacia oferă prime între 16.000 şi 130.000 lei salariaților care pleacă voluntar din companie


Uzina Dacia a iniţiat un program de plecări voluntar, anunţând că angajaţii care doresc să plece de bunăvoie vor primi între 16.000 şi 130.000 lei, în funcţie de vechime.

„Pentru ameliorarea performanţei companiei, se initiază un program avantajos de încetare a contractelor de muncă prin acordul părţilor (perimetrul CM ADSA & RMR) incepând cu 1 iulie 2022”, a anunţat compania, citată de jurnaluldearges.ro.

Potrivit acesteia, valoarea primei va fi în funcţie de vechimea în muncă a salariaţilor în societăţile Grupului Renault România:

  • până la 2 ani vechime, 16.000 de lei net;
  • între 2 și 4 ani vechime, 40.000 de lei net;
  • între 4 și 8 ani vechime, 70.000 de lei net;
  • între 8 și 12 ani vechime, 85.000 de lei net;
  • între 12 și 16 ani vechime, 105.000 de lei net;

În plus, odată cu plata drepturilor salariale aferente lunii iunie (lichidarea lunii iunie) salariaţii vor primi şi plata zilelor de concediu de odihnă.
Salariaţii care vor pleca prin acest program (ale căror poziţii se vor închide) pot să beneficieze, la solicitare, până la finalul anului 2022, de reducerea prevăzută în CCM la cumpărarea unui autovehicul nou din gama Dacia, Renault sau Nissan.

„Recomandăm luarea în considerare a oportunităţii oferite de acest program de plecări voluntare în special:

  • salariaților din perimetrele unde au loc automatizări, robotizări, digitalizări, reduceri/incetări de activitate, finalizari de proiecte, modificări ale structurilor organizatorice care au că și consecință suprimări de posturi și/sau ajustarea echipelor;
  • salariaților cu recomandări medicale stabilite în Fișa de aptitudini medicale, intrucât trecerea în alte posturi de lucru se poate face doar în limita disponibilităților acestora.”

 

 

Sursă foto: renaultgroup.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed