Dacia a prezentat la Munchen noul model Jogger. Noul vehiculul de familie cu 7 locuri


Dacia a prezentat azi la IAA Munchen noul Jogger, model anunțat încă din iunie. Noul model cu șapte locuri va fi un crossover care înlocuiește în gamă atât break-ul Logan MCV cât și monovolumul Lodgy.

„Jogger este un nume simplu și modern pe care oricine îl poate pronunța și este universal inteligibil. Reprezintă dinamismul, energia pozitivă și spiritul exterior. Sufixul „er” ca Duster, modelul SUV emblematic al Dacia, evocă robustețea și rezistența unui companion ideal de zi cu zi pentru familiile Dacia”, susțin oficialii Dacia.

Prezent la premieră, Denis le Vot, CEO-ul Dacia, a spus că mașina e cool, modernă, robustă și va influența piața. Jogger preia tote calitățile SUV-ului și estate-ului într-o mașină deosebită. Noul model Dacia se va vinde cu un preț mai mic de 15.000 euro.

Noul Jogger e dotat cu sistem multimedia la bord, iar scaunele au 64 de modalități de utilizare. Lungimea este de 4,55 metri, fiind  cea mai lungă Dacia construită. Pentru a putea ajunge la dimensiune, ampatamentul a fost mărit la 2,89 metri, specific mașinilor din clasa medie. Astfel, caroseria a căpătat proporții noi pentru Dacia, cu console scurte și spațiu suficient pentru cele șapte scaune pe care le oferă.

Jogger are asistență la parcare și la frânare, și oferă un nou motor pe benzină, TCe 110, un turbo cu injecție directă, de 1.0 litri, care vine cu o putere de 110 CP, pentru a oferi resurse suficiente unei mașini de 4,55 metri, cu pasageri și bagaje. Are un cuplu maxim de 200 Nm, la 2.900 rpm, ceea ce ar trebui să fie suficient. Este însoțit de o cutie manuală în șase trepte, iar cele mai importante calități ale motorului sunt consumul și emisiile reduse.

Al doilea motor oferit este ECO-G 100, un motor dual, benzină – GPL, cunoscut deja de pe celelalte modele și care oferă, în primul rând, o autonomie mare, important în cazul unei mașini de familie. Acesta are o putere de 100 CP, poate fi alimentat și cu benzină, și cu GPL, iar comutarea între cei doi combustibili se face din mers, cu ajutorul unui buton. Rezervoarele au în total 90 de litri de carburant (cel GPL se află în locul roții de rezervă), care apropie autonomia mașinii de 1.000 km. Consumul pe benzină este de 7,6 litri/100 km, iar cel pe GPL este mai mare, dar costul de alimentare e mai mic.

În fine, de la începutul anului 2023 Jogger va avea și un motor hibrid.

„Reinventăm mașina cu 7 locuri pentru orice teren, cu focus pe oamenii care petrec timp împreună. Dacia Jogger va fi competitivă pe piața mașinilor de clasa C. Mașina stă la întretăierea drumurilor SUV-ului, a mașinilor de familie și a estate-ului, dar e unic”, susține Denis le Vot.

Noul Jogger va putea fi comandat din noiembrie 2021 în circa 30 de țări majoritatea din Europa, dar și în Turcia și Israel. Mașina va ajunge în reprezentanțe din februarie 2022.

Sursă foto: dacia.ro

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed