Cum ar putea arăta structura anului școlar 2022-2023. Declarații ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu/VIDEO


​Anul școlar 2022-20023 ar urma să înceapă pe 5 septembrie și să se încheie pe 16 iunie, întrucât „avem printre cele mai scurte durate ale anului școlar”, a afirmat miercuri ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. El a detaliat când vor fi programate vacanțele școlar în 2022-2023 cel mai probabil, fiind mai multe noutăți față de anul școlar actual, inclusiv faptul că va fi o săptămână de vacanță în luna octombrie pentru toți elevii, nu doar pentru grădinițe și ciclul primar ca până acum.

Declarațiile lui Cîmpeanu la TVR 2

  • „Avem o fragmentare mai puțin normală de o perioadă care este bine definită – aceea a sărbătorilor de iarnă, care trebuie să fie o vacanță clară pentru elevi și în anul 2022-2023 vom propune ca această vacanță să fie în perioada 22 decembrie – 8 ianuarie, deci cu o durată suficient de mare.
  • Și avem o a doua perioadă a sărbătorilor pascale. Pentru anul 2022-2023 vom propune perioada 7-18 aprilie. Deci avem deja două vacanțe mari care împart în trei secțiuni anul școlar.
  • Pe de altă parte, interesul elevilor e acela de a învăța. Avem printre cele mai scurte durate ale anului școlar, durată de cursuri, motiv pentru care am făcut deja propunerea de a începe pe 5 septembrie anul școlar 2022-2023 și a încheia pe 16 iunie. În acest fel, ne apropiem de media europeană, nu mai suntem pe ultimele locuri.
  • Este foarte posibil să introducem în prima parte a anului școlar, deci în toamnă, Săptămâna Altfel. Și de asemenea o săptămână de vacanță pentru toți elevii… Cred că vom formula propunerea ca la final de octombrie să fie o vacanță de o săptămână pentru toți elevii, ciclul primar, gimnazial și liceal. Tot în această „secțiune” să fie și săptămâna Școala Altfel.
  • În a doua „secțiune”, după perioada de sărbători de iarnă, vacanța de iarnă 22 decembrie – 8 ianuarie făcând separarea…
  • Secțiunea se încheie pe 22 decembrie. Mai apoi avem vacanța 22 decembrie – 8 ianuarie. Apoi putem lua în calcul o săptămână în luna februarie. Dar dacă această decizie se va lua, va fi în primul rând în interesul elevului și pentru a susține sportul pentru activitate benefică elevilor. Întâmplător se suprapun peste interesele economice așa cum s-a precizat în petiție.
  • După această perioadă posibilă de vacanță din luna februarie, în care elevii ar putea să participe la schi, se continuă activitatea până în perioada sărbătorilor pascale – 7 aprilie – 18 aprilie.
  • Includerea unei săptămâni verzi în care elevii să învețe în afara școlii despre mediu. Această săptămână ar putea fi poziționată în luna mai.”

Sursă foto: Sorin Mihai Cimpeanu | Facebook

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed