Cu ce propuneri a venit Ministerul Energiei pentru boardul Romgaz


Statul Român, prin Ministerul Energiei, a solicitat completarea ordinii de zi a adunării acţionarilor Romgaz (SNG) din data de 28 februarie, cu un punct privind alegerea a şapte noi administratori provizorii, cu o durată a mandatului de patru luni, conform unui raport publicat de companie, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În prezent, board-ul producătorului de gaze naturale este format din preşedintele Dan Dragoş Drăgan şi membrii Aristotel Marius Jude, ce este şi director general al companiei, Nicolae Bogdan Simescu, Manuela-Petronela Stan-Olteanu, Sergiu George Niculescu, Botond Balazs şi Gheorghe Silvian Şorici, toţi cu mandate provizorii.

Pe ordinea de zi a adunării acţionarilor Romgaz din data de 28 februarie se află aprobarea Bugetului de Venituri şi Cheltuieli al companiei pentru anul în curs şi ratificarea/aprobarea contractelor de cesiune a unei cantităţi de gaze aferente unui contract din 2016 încheiat cu Termoenergetica Bucureşti şi Vest-Energo.

Pentru primele nouă luni ale anului trecut, Romgaz a raportat o cifră de afaceri de aproape 3,5 miliarde de lei, cu 19,8% peste cea din primele nouă luni ale lui 2020, în vreme ce profitul net s-a situat la 1,15 miliarde de lei, în creştere cu 22,8%, pentru aceeaşi perioadă de raportare.

La finele anului 2021, producătorul de gaze cu sediul în Mediaş a ajuns la un acord cu Exxon Mobil pentru preluarea participaţiei de 50% a americanilor în proiectul Neptun Deep, pentru circa un miliard de dolari.

Ministerul Energiei deţine 70% din Romgaz, companie cu o evaluare bursieră de aproximativ 14,65 miliarde de lei.

Sursă foto:  Romgaz

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed