Cu 22% se prăbuşesc acţiunile companiei de evaluări Appraisal & Valuation în primele minute de tranzacţionare


După aproape două ore de la deschiderea tranzacţionării, acţiunile APP scădeau cu 21,7% pe un volum de 0,37 milioane de lei, într-o zi în care cam toate acţiunile de pe piaţa AeRO înregistrau deprecieri, excepţie, dintre companiile listate în ultimii ani, fiind Norofert (+0,49), MAMBricolaj (+0,79) şi Raiko Transilvania (+0,36%).

Appraisal & Valuation, companie care oferă servicii de evaluare, consultanţă şi dezvoltare imobiliară, recunoscută pentru brandul NAI Romania, a debutat astăzi, 2 septembrie, pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti sub simbolul bursier APP. Listarea a fost precedată de realizarea cu succes a unei majorări de capital social prin care compania a strâns de la investitori peste 4,4 milioane de lei. Fondurile sunt destinate dezvoltării afacerii, prin crearea de noi divizii, extinderea serviciilor, precum şi pentru susţinerea activităţii curente. Appraisal & Valuation a fost înfiinţată în 2010 şi, în prezent, îşi desfăşoară activitatea pe piaţa din România şi Republica Moldova, conform unui comunicat de presă.

“Ne bucurăm să începem luna septembrie cu listarea unei noi companii antreprenoriale, a 17-a de la începutul anului. Ne aşteptăm ca trendul să se menţină în acelaşi ritm, cel puţin până la finalul acestui an. Este încurajatoare de asemenea şi diversificarea domeniilor de activitate ale companiilor care vin la bursă, precum şi dorinţa noilor emitenţi de a continua să se finanţeze prin bursă, inclusiv după momentul listării. Mult succes echipei Appraisal & Valuation”, spune Radu Hanga, Preşedintele Bursei de Valori Bucureşti.

“După mai bine de un deceniu de evoluţie ascendentă pe piaţa evaluărilor, în care compania a crescut de 50 de ori, ne dorim ca momentul listării acţiunilor să marcheze intrarea în următoarea etapă de dezvoltare, în care să creştem de 50 de ori, în alţi 10 ani, iar apoi şi mai mult. Pe lângă creşterea organică, în ritmul pieţei, ne propunem să folosim pârghiile de finanţare oferite de piaţa de capital pentru a derula operaţiuni care să vizeze preluarea de firme din domenii conexe sau similare, cu scopul creşterii capabilităţilor companiei, a accesarii unor noi categorii de clienţi şi, în acelaşi timp, a atragerii celor mai buni experţi în echipa noastră. Vizăm derularea şi pe viitor a unor majorări de capital cu aport de la acţionari, pentru a ne finanţa proiectele de creştere, timp în care dorim să menţinem motivaţia acţionarilor de a rămâne alături de noi, prin capitalizarea profiturilor şi distribuţia de acţiuni gratuite în mod recurent, probabil în fiecare an”, spune Andrei Botiş, CEO şi fondator al Appraisal & Valuation.

Listarea Appraisal & Valuation vine după derularea unui plasament privat de acţiuni pentru majorarea capitalului social în luna iunie 2021. Compania a emis un număr de 387.000 de acţiuni la un preţ de 11,5 lei/acţiune, reuşind să atragă din piaţa de capital 4.450.500 lei. În cadrul plasamentului au subscris 115 investitori, dintre care 19 investitori calificaţi (inclusiv profesionali), iar restul 96 de retail. Plasamentul privat şi listarea au fost realizate cu sprijinul TradeVille.

“Investitorii la BVB au de astăzi posibilitatea să tranzactioneze acţiunile unei companii care poate să devină în următorii ani un hub profesional pentru activele alternative din România. Astfel, după ce şi-a construit o reputaţie solidă în domeniul imobiliar, am aflat cu toţii recent că NAI România a achiziţionat o companie ce oferă servicii de evaluare pentru opere de artă şi alte obiecte de colecţie. Urmărim cu mare interes modalitatea în care acest nou emitent va putea oferi, indirect, expunere către domenii care sunt complementare investiţiilor bursiere”, declară Ovidiu-George Dumitrescu, CFA, Director General Adjunct TradeVille.

Appraisal & Valuation ia în calcul, ca strategie de dezvoltare pentru perioada 2021 – 2023, extinderea activităţii prin fuziuni şi achiziţii de firme din domeniul evaluărilor, precum şi atragerea de noi profesionişti în companie. De asemenea, echipa Appraisal & Valuation îşi propune extinderea activităţii şi pe alte pieţe. Compania anunţă de asemenea că va investi circa 2 milioane de euro pentru consolidarea unui alt segment de business, respectiv dezvoltarea de proiecte rezidenţiale pe terenurile din Bucureşti şi din împrejurimi aflate în proprietatea firmelor din grup. Pentru 2021, compania estimeaza o cifră de afaceri în creştere faţă de 2020, până la 6,15 milioane de lei, şi un profit la nivelul anului trecut.

Sursă foto:

Bursa de Valori Bucuresti | Facebook

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed