Criză de educatori în București. Inspectorul şcolar general, Vlad Florentin Drînceanu: “Pentru a acoperi tot necesarul preluării creşelor în sistemul de învăţământ a fost nevoie de un număr de 779 de posturi”


Capitala are nevoie, într-un termen foarte scurt, de un număr impresionant de oameni care să fie angajaţi în educaţie. Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti solicită suplimentarea cu 779 a numărului de posturi în educaţie, în contextul trecerii creşelor în subordinea Ministerului Educaţiei.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a declarat luni, cu ocazia inaugurării unei grădiniţe în Sectorul 3, că o parte din numărul de posturi poate fi suplimentat deja, dar şi că urmează să fie iniţiată o hotărâre de Guvern în acest sens. Inspectorul şcolar general Vlad Florentin Drînceanu a declarat: “Pentru a acoperi tot necesarul preluării creşelor în sistemul de învăţământ a fost nevoie de un număr de 779 de posturi, solicitare pe care am adresat-o ministerului, la care am primit răspuns că le vom primi în cel mai scurt timp. Domnul secretar de stat Sorin Ion, la ultima întâlnire pe care am avut-o pentru a analiza începerea anului şcolar şi situaţia relocării şi reabilitării instituţiilor de învăţământ din Bucureşti – întâlnire la care a participat şi domnul prefect – am fost asiguraţi de atunci de deschiderea ministerului pentru a acoperi necesarul de personal”.

Sorin Cîmpeanu a declarat că în scurt timp va fi iniţiată o hotărâre de Guvern şi a subliniat că este necesară suplimentarea numărului de posturi, în contextul preluării creşelor de la primării, dar şi al apariţiei unor noi instituţii de învăţământ: “Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a făcut deja această solicitare. A cerut 700 de posturi per total Bucureşti. O parte le avem, iar pentru cele pe care nu le avem, în foarte scurt timp vom iniţia o hotărâre de Guvern şi sunt absolut convins că va fi adoptată în Guvern această hotărâre prin care va creşte numărul de posturi. Va creşte numărul de posturi în educaţie, pentru că, iată, avem creşe noi, grădiniţe noi şi pentru că un număr important de creşe a fost preluat de la primării în sistemul de educaţie. Pentru toate aceste lucruri e nevoie de suplimentarea numărului de posturi. Aceia care întreabă de ce ce e nevoie de suplimentarea numărului de posturi în sistemul bugetar, le răspund în acest fel: pentru ca aceste creşe şi grădiniţe să fie funcţionale. (…) Aceia care nu înţeleg acest lucru pot fi invitaţi să facă voluntariat, dacă consideră că sunt prea multe posturi în sistemul bugetar. Sigur, trebuie să aibă şi calificarea necesară”.

Până să ajungem la voluntariat, contează ca personal specializat să fie adus, rapid, în sistem pentru a acoperi posturile, nu doar în Capitală ci în toată ţara.

 

 

 

 

Sursă foto: istockphoto.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed