Creşterea preţurilor la materialele de construcţie scoate pe piață locuințe mai scumpe


Prețurile apartamentelor au crescut în ultimul timp și vor continua să crească în contextul inflaționist și al creșterii generalizate a costurilor de producție.

Deși prețurile din imobiliare au luat avans în ultimul timp, românii au continuat să cumpere locuințe, iar tendința este în continuare în creștere.

Potrivit datelor publicate de Oficiul European de Statistică (Eurostat), preţurile locuinţelor în cele 27 de state membre ale UE au crescut cu 7,3% în trimestrul doi din 2021, comparativ cu perioada similară din 2020.

Pe de altă parte, producătorii europeni preconizează că prețurile materiilor prime utilizate în construcții vor înregistra creșteri de preț de două cifre, până la sfârșitul lui 2021. Potrivit datelor relevate printr-un studiu recent al companiei internaționale de consultanță Horváth, cea mai mare creștere se așteaptă să fie de 33%, la lemn.

Alte majorări importante sunt estimate pentru oțel, care se va scumpi cu 15%, și materialele plastice, care vor avea un cost mai ridicat cu 20%. Creșterile prețurilor pentru materiile prime au început anul trecut, pe fondul debutului pandemiei, iar cel mai mare salt a fost în România și Germania. În cele două țări, prețul lemnului s-a dublat în septembrie 2020.

Sursă foto: unsplash.com

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed