Cosmin Marinescu: Criza energetică e mult mai nocivă pentru economie decât pandemia


Criza energetică actuală este mult mai nocivă pentru economie decât pandemia, arată consilierul prezidențial pe probleme economice și sociale Cosmin Marinescu într-o analiză pe blogul său. El subliniază că la nivel european, modul de rezolvare a crizei prețurilor la energie va prefigura și viitorul economic al Uniunii.

“Este de salutat recenta decizie a Comisiei Europene de adoptare a Actului delegat privind includerea energiei nucleare şi a gazelor naturale în taxonomia europeană. Această decizie este și rezultatul demersurilor pe care România le-a întreprins, consecvent, la nivelul Consiliului European Astfel se deschid oportunități esențiale pentru următorii ani, care pot asigura consolidarea securității energetice a Uniunii, prin exploatarea înțeleaptă și echilibrată a surselor comunitare de energie.

Este un moment deosebit de important, am putea spune chiar decisiv, pentru implementarea cu celeritate a proiectelor strategice ale României, atât in domeniul gazelor naturale din offshore, cât și în domeniul energiei nucleare”, a spus Cosmin Marinescu.

Potrivit acestuia, creșterea fără precedent a prețurilor energiei în UE demonstrează că, indiferent de sursele de energie, majoritatea statelor membre se confruntă cu aceeași problemă. Astfel, perpetuarea crizei energetice actuale poate genera riscul ca multe industrii europene să recurgă la relocări și la dezvoltarea de noi capacități de producție in afara Uniunii.

Citește integral analiza AICI

Sursă foto: g4media.ro

PARTENERI MEDIA
Loading RSS Feed
Loading RSS Feed